Cím:
8230 Balatonfüred Gyógy tér 3.
Tel: +36 20 / 9516-022
Email: csato.bt@upcmail.hu

Térkép »


Tavaszi/Őszi áraink:
Alapár: 38.000 Ft/apartman/éjszaka + ifa
Legalább 4 éjszaka foglalása esetén: 36.000 Ft/apartman/éjszaka + ifa
Legalább 7 éjszaka foglalása esetén: 34.000 Ft/apartman/éjszaka + ifa
Nyári áraink:
46.000 Ft/apartman/éjszaka + ifa

 

Pihenjen Balatonfüreden a patinás Horváth-házban.

Balatonfüred a Balaton északi partján, szelíd hegyek és a tó által körülölelt, immár 800 éves kisváros. Először a festői szépségű táj ragadja magával a látogatót, majd a múlt emlékei régi épületek, templomok, hangulatos szőlős kertek, parkok, vén fák üzennek a turistának.

A település az 1800-as években, a reformkorban indult fejlődésnek. Az óváros alatt a Balaton parton épült ki az úgynevezett fürdő telep, ahol a hajókikötő, szállodák, több vitorlás kikötő, strandok, éttermek, kávézók, cukrászdák, üzletek és számos egyéb szolgáltatás várja a nyaralókat. Innen indul nyugati irányba a korzó, kelet felé pedig a Tagore sétány. Ez utóbbi felett fekszik a reformkori városrész, amit korhűen felújított műemlék épületek alkotnak.Ezek egyike a patinás Horváth-ház, ahol az apartman lakásunk található.

A történelmi múltat idéző villa vaskos falai között kényelmes, teljes komfortos szállásunkkal egész évben fogadjuk a kedves vendégeinket. Pár lépésnyire a magyar tengertől, a hömpölygő parti nyüzsgés után nálunk garantált a pihenés és a kikapcsolódás.

Legyen Ön is a vendégünk ebben a csodálatos, gyönyörű környezetben!

A Horváth-ház rövid története:

A copf stílusban épült Horváth-házat a Szengyörgyi-Horváth család építette 1798-ban a "füredi Savanyú Víz" közvetlen szomszédságában "a Publicum tekintetéért annak jobb accomodatioja végett".

A reform-korban és a későbbiekben sokan megfordultak vendégként a házban, többek között: Berzsenyi Dániel, Kossuth Lajos, Wesselényi Miklós, Deák Ferenc, Vörösmarty Mihály, Perczel Mór, Klapka György, Jókai Mór, Pollack Mihály, Ferenc József, stb.

1825. július 26-án a füredi Horváth-házban Horváth János rendezte az első Anna-bált lánya, Anna Krisztina tiszteletére. Anna ezen a bálon ismerkedett meg későbbi férjével, Kiss Ernővel, aki majdan a szabadságharc altábornagyaként a tizenhárom aradi vértanú egyike volt.

Az Angyalföldi Lakásépítő által végzett műemléki felújítás során a patinás külső mögött modern lakások lettek kialakítva.

Horváth-ház tábla
© 2011. Developed by WebImage websúdió. Csátó Bt. All rights reserved!